15 mei 2015

Parlementaire Geschiedenis Wet werk en zekerheid

Een dezer dagen zult u bij de post een omvangrijk pakket aantreffen. Het gaat om de lang aangekondigde Parlementaire Geschiedenis van de Wet Werk en Zekerheid.

Bij zijn afscheid als voorzitter van VAAN vorig jaar ontving Max Keulaerds een originele BLES waarin de volledige Parlementaire Geschiedenis van de wet op de Arbeidsovereenkomst van 1907 is beschreven. Wie dacht dat Max na zijn aftreden op zijn lauweren zou gaan rusten had het mis. Samen met de schrijver van onze wekelijkse AR Updates prof.mr. A.R. Houweling en prof.mr. G.C. Boot, heeft Max de BLES van 2015 samengesteld. De intensieve betrokkenheid van VAAN onder zijn leiding heeft deze PG WWZ ook voor u als VAAN lid nog eens een extra dimensie gegeven. 

Terwijl later nog een derde deel zal volgen ontvangt u nu de eerste twee delen waarin de WWZ is weergegeven in een volledige context van Parlementaire behandeling en alle adviezen van betrokken organen en instanties waaronder die van VAAN. Daarmee hebt u toegang tot elke afweging, oorsprong en doelstelling van elk artikel in de WWZ. Een wet die de spelregels binnen uw praktijk ingrijpend zal veranderen en waarover al voor invoering zeer intensief wordt gediscussieerd. Deze delen vormen voor alle VAAN leden een onmisbaar document waarmee u elke discussie met de juiste kennis en volledig geïnformeerd kunt voeren. 
En alsof deze arbeidsrechtelijke rijkdom nog niet genoeg is, kunnen we met trots berichten dat u bij deze ook een digitale toegang krijgt aangeboden. Daartoe geldt de hierna volgende instructie.

Via deze link kunt u na te hebben ingelogd op de VAAN AR Updates website het digitale bestand downloaden van de nieuwe uitgave Parlementaire Geschiedenis Wet werk en zekerheid. Het digitale bestand kunt u downloaden als pdf-bestand en/of als epub-bestand. De digitale bestanden blijven tot 31 juli 2015 beschikbaar voor alle VAAN-leden op de VAAN AR Updates website onder de tab PG WWZ.

Afsluitend wensen we iedereen veel leesplezier met dit prachtige document waarmee de belangrijkste kennis in uw praktijk wordt gewaarborgd. En hopelijk tot ziens op 30 juni waar we u allen hopen te ontmoeten op het grootste en belangrijkste arbeidsrechtelijk congres ooit dat VAAN samen met de VvA en met medewerking van de VJAA organiseert.

Tot slot willen wij niet onvermeld laten dat het door u te ontvangen postpakket met grote toewijding is ingepakt door medewerkers van Sociale Werkplaats Boschwijk in Doorn. Zeker als arbeidsrechtvereniging willen we natuurlijk dat iedereen kan deelnemen aan het arbeidsproces.