11 okt 2022

VAAN Najaarsbijeenkomst: De arbeidsrechtadvocaat: een procestijger

 

 


VAAN organiseert op dinsdag 15 november a.s. een bijeenkomst met als thema "De arbeidsrechtadvocaat: een procestijger". Tijdens deze bijeenkomst in De Vasim in Nijmegen staan de kwaliteiten van de arbeidsrecht advocaat tijdens een procedure centraal.
 
Na de inleiding door Charlotte Dingemans, voorzitter VAAN, volgen aansluitend de volgende interessante onderwerpen.

Cassatieproof procederen in arbeidszaken door mr. M.A.J.G. (Marc) Janssen
Marc Janssen, cassatieadvocaat bij Banning Advocaten en raadsheer plaatsvervanger bij het Hof Amsterdam, wordt met name ingeschakeld door advocaten van andere kantoren voor het adviseren over en het voeren van cassatieprocedures en prejudiciële procedures. Daarnaast adviseert hij advocaten (“Lawyers Lawyer”) bij het voeren van procedures in hoger beroep (met het oog op een eventuele cassatieprocedure).

De psychologie van waarheidsvinding verzorgd door Guus Essers
Guus Essers is managementconsultant, politiek adviseur en mede-auteur van het boek “Ik weet dat u liegt”. Hij is gespecialiseerd in het onderzoeken, beïnvloeden en veranderen van gedrag binnen en buiten organisaties. Hij begeleidt management- en organisatieontwikkeling in bedrijfsleven en openbaar bestuur vanuit organisatie-psychologisch perspectief. Daarnaast is hij actief als trainer en coach, gastspreker en dagvoorzitter en vervult hij een aantal bestuursfuncties.

De do’s and don’ts op een zitting, een duo presentatie van mr. E.W. (Ellen) de Groot en mr. T. (Tijn) van Osch
Ellen de Groot is kantonrechter in de rechtbank Gelderland. Hiervoor was Ellen kantonrechter in Enschede. Daarvoor heeft zij als arbeidsrechtadvocaat gewerkt en is zij als universitair docent Sociaal Recht aan de, nu, Radboud Universiteit Nijmegen verbonden geweest.

Tijn van Osch is senior raadsheer bij het Hof Arnhem-Leeuwarden en tevens plv voorzitter van de Raad van Discipline. Daarvoor heeft hij zestien jaar als advocaat in Nijmegen gewerkt. Tijn is daarnaast docent, Observer namens de IAJ-UIM bij de HCCH, voorzitter van de Reclame Code Commissie en verbonden aan de Beroepsopleiding Advocatuur.

Jouw impactvolle pleidooi door Maartje van Bavel
Maartje van Bavel is eigenaar van The Speech Republic. Zij werkt in binnen- en buitenland met ondernemers, wetenschappers, advocaten, politici en de top van het bedrijfsleven. Zij helpt bij het voorbereiden en vormgeven van belangrijke verhalen, om zoveel mogelijk impact te maken.

Het programma

12.00 - 12.45 uur          Registratie en ontvangst met lunch
12.45 - 13.00 uur Introductie door Charlotte Dingemans
13.00 - 13.45 uur
 
Cassatieproof procederen in arbeidszaken verzorgd door Marc Janssen
13.45 - 14.30 uur
 
De psychologie van waarheidsvinding verzorgd door Guus Esser
14.30 - 15.00 uur Theepauze
15.00 - 15.45 uur
    
De do’s and don’ts op een zitting verzorgd door Ellen de Groot en Tijn van Osch
15.45 - 16.30 uur Jouw impactvolle pleidooi door Maartje van Bavel
16.30 - 17.00 uur Debat met de sprekers en de zaal en afsluiting
17.00 - 18.00 uur Borrel


Inschrijven
Als VAAN lid heeft u een persoonlijke uitnodiging ontvangen met een inschrijflink.

Locatie
De Vasim, Winselingseweg 41, 6541 AH in Nijmegen.

Annulering
Indien u na aanmelding onverhoopt verhinderd bent, verzoeken wij u dat zo spoedig mogelijk per mail aan het VAAN-secretariaat te melden. Kosteloze annulering is mogelijk tot twee weken voor aanvang van de bijeenkomst. Wanneer u zich binnen twee weken voor aanvang afmeldt, is kosteloze annulering niet meer mogelijk. U kunt zich dan nog wel door een kantoorgenoot, mits VAAN-lid laten vervangen.

PO-punten
Door deelname aan het volledige programma kunt u 4 PO punten (2 juridisch en 2 niet-juridisch) behalen.

Graag tot ziens op 15 november a.s.!